Fiets- en wandelroutes

Fietsroutes

Ontdek Bommelerwaard en de omgeving van onze Bed & Breakfast op de fiets. We hebben een aantal mooie fietsroutes voor je uitgestippeld. Fiets langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, bekijk de kastelen en vestingsteden, geniet van de rustgevende natuur met dijken en rivieren en bezoek pittoreske dorpjes. Vergeet dus niet jouw fiets mee te nemen op vakantie of vraag ons naar de verhuur van fietsen in de buurt. 

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Bekijk een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op deze fietsroute. Wist je dat de Waterlinie is genomineerd voor UNESCO werelderfgoed? Beleef een stukje geschiedenis in slot Loevestein en bezoek de vestingsteden Brakel en Woudrichem.

Duur: 1:21  
Afstand: 25,5 km
Bekijk de route op Google Maps

Langs dijken en rivieren

Ontdek het prachtige dijken- en rivierenlandschap dat Bommelerwaard te bieden heeft. Fiets over de Maasdijk langs de Maas en over de Waaldijk langs de Waal. Vergeet niet te stoppen voor een lunchpauze of koffie in Brakel.

Duur: 1:13  
Afstand: 24,2 km
Bekijk de route op Google Maps

De Lieskampen en Zaltbommel

Fiets vanaf onze Bed & Breakfast naar het natuurgebied De Lieskampen en Zaltbommel. Een route door een divers landschap met komgronden, rivieren, polders en dijken met een leuke pauzemogelijkheid in de karakteristieke vestingstad Zaltbommel.

Duur: 1:29  
Afstand: 29 km
Bekijk de route op Google Maps

Molenroute

Fiets langs de mooiste molens van het eiland Bommelerwaard en de omgeving. Sommige traditionele molens functioneren nog steeds. Vergeet ook niet te stoppen bij restaurant de Bruchemse Molen voor een etenspauze in stijl van de route.

Duur: 2:26  
Afstand: 44 km
Bekijk de route op Google Maps

Rondje met veerboten en kastelen

Een leuke, niet al te zware route met maar liefst drie oversteken met de veerboot. Houd ook een lekkere pauze in vestingstad Heusden, neem een kijkje bij kasteel Heusden en kasteel Nederhemert en je bent zo de hele dag zoet!

Duur: 1:19  
Afstand: 19 km
Bekijk de route op Google Maps

Rondom het eiland Bommelerwaard

In één fietstocht over het hele eiland Bommelerwaard. Bekijk al het moois wat Bommelerwaard heeft te bieden, van dijken en rivieren tot karakteristieke dorpjes en vestingsteden zoals Zaltbommel.

Duur: 2:34  
Afstand: 51 km
Bekijk de route op Google Maps

Bloesemroute

Een prachtige route voor in de lente. De Bloesemroute over het eiland Bommelerwaard met vertrek van en aankomst bij onze Bed & Breakfast in Aalst. Geniet van de bloeiende bloesembomen.

Duur: 2:32  
Afstand: 49 km
Bekijk de route op Google Maps

Wandelroutes

Beleef jij Bommelerwaard liever te voet? Trek je wandelschoenen maar aan, want we hebben genoeg mooie plekken in de buurt van ons huisje waar je te voet heen kunt gaan. Natuurgebied de Neswaarden en de Lieskampen zijn goed aan te wandelen. Daarnaast zijn er dorpjes, dijken en rivieren om te voet te ontdekken. Ook loopt een deel van de Pelgrimsroute langs Aalst. 

Met de veerboot naar Veen

Wandel naar de veerdienst en steek over naar de andere kant van de afgedamde Maas. Voor €1,- per persoon kun je heen en terug met de veerboot. Loop bij Veen richting recreatiegebied de Veense put en geniet van de waterrijke omgeving.

Duur: 1:06  
Afstand: 4,4 km
Bekijk de route op Google Maps

Natuurgebied de Lieskampen

Een fijne wandeling naar natuurgebied de Lieskampen. Neem je picknickmand maar mee en stop in de Lieskampen voor een heerlijke picknickpauze. Op de terugweg neem je een kijkje in ons eigen mooie Aalst.

Duur: 1:40  
Afstand: 8,3 km
Bekijk de route op Google Maps

Op naar Zuilichem

Heb je zin in een uitdagende wandeling door uitgestrekte polders en over de Waaldijk langs de Waal? In Zuilichem is het tijd voor een lunch- of koffiepauze. Vergeet ook niet een rugzak met genoeg water en eten voor onderweg mee te nemen.

Duur: 2:19  
Afstand: 11,5 km
Bekijk de route op Google Maps

Een deel van de Pelgimsroute

Aalst ligt op de Pelgrimsroute van Amsterdam naar Maastricht. Loop een deel van deze beroemde en mooie route op het eiland Bommelerwaard richting Nederhemert en terug naar de Bed & Breakfast.

Duur: 2:17  
Afstand: 11,3 km
Bekijk de route op Google Maps

De Pelgrimsroute door Brakel

Nog een deel van etappe 7 van de Pelgrims route. Vanaf de Bed & Breakfast wandel je naar Brakel door een rustige omgeving. Bij Brakel kun je kiezen voor een korte weg direct terug naar de B&B of ga langs de Batterij onder Brakel, een vesting, terug richting het huisje in Aalst.

Duur: 3:30  
Afstand: 17,3 km
Bekijk de route op Google Maps

Bloesemwandelroute

Een heerlijke wandelroute voor in de lente. Loop langs boomgaarden en bloesembomen die in de lente in volle bloei staan en luister naar het vrolijke geluid van de vogeltjes die nestjes aan het maken zijn. Spot nog wat springende lammetjes in de wei en deze lentelooptocht is compleet!

Duur: 2:33  
Afstand: 13 km
Bekijk de route op Google Maps

Op fiets- of wandelvakantie in Bommelerwaard?