Uitjes in de buurt

Bekijk alvast de leukste uitjes

Onze Bed & Breakfast bevindt zich in Aalst, provincie Gelderland, op het eiland Bommelerwaard, wat omgeven wordt door de Maas en de Waal. Het eiland en de naaste omgeving zijn doordrenkt met geschiedenis. Er zijn volop leuke musea, karakteristieke vestingssteden, historische kastelen en prachtige nationale parken te vinden in de nabije omgeving. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de leukste uitjes en bezienswaardigheden op een rij gezet. Zo kun je alvast bekijken waar jij heen wilt tijdens je verblijf in Bed & Breakfast "Oan d'n Kikkerdijk". 

Forten en kastelen

Slot Loevestein

Een kasteel met een rijke geschiedenis. De ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist is ongetwijfeld het meest bekend hiervan. Slot Loevenstein biedt een compleet dagje uit voor jong en oud. Al jaren op een rij krijgt het slot de Kidsproof Museum titel, een publieksprijs die verkozen door kinderen. Een romantisch uitstapje voor twee, maar ook heel geschikt om met het hele gezin te bezoeken.

Afstand vanaf B&B: +/- 15 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Kasteel Brakel

Een middeleeuwse kasteelruïne gelegen in een prachtige omgeving. De zichtbare resten van het kasteel, waaronder twee hoektorens dateren uit de 15de eeuw. Een leuk uitje met een mooie wandelroute over landgoed Brakel.

Afstand vanaf B&B: +/- 8 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Stadskasteel Zaltbommel

Een leuk museum over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Het museum is gevestigd in een 16de eeuws monumentaal pand met torentjes en kantelen. Hierdoor wordt het pand ook wel het stadskasteel van Zaltbommel genoemd.

Afstand vanaf B&B: +/- 16 minuten met de auto
Plan route op Google maps 

Fort Giessen

Dit fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterline en heeft een interessante geschiedenis. Het is gelegen op een mooie locatie met een leuke wandelroute. Het fort is open voor publiek in mei tot september op de laatste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 17:00 uur.

Afstand vanaf B&B: +/- 11 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Fort Altena

Dit 19de eeuwse fort heeft onder andere gediend als interneringskamp na WOII. Ook vind je sporen van geheime activiteiten die na 1994 hier plaatsvonden. Een spannend uitje met mooie natuur en een leuk restaurant.

Afstand vanaf B&B: +/- 21 minuten met de auto
Plan route op Google maps 

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland. Het is een typische Hollandse waterburcht met vier hoektorens, een voorburcht en een gracht. Het interieur heeft een middeleeuwse uitstraling met een ridderzaal, wapens en vondsten uit de gracht. Een bezoekje waard als je een goed beeld wilt krijgen van het leven op een kasteel in de middeleeuwen.

Afstand vanaf B&B: +/- 15 minuten met de auto
Plan route op Google maps 

Karakteristieke vestingssteden

Zaltbommel

Zaltbommel is een typische vestingsstad. Het oude gedeelte wordt omringt door vestingwerken met een brede, boomrijke gordel en wijde grachten als bescherming. Hier kun je tegenwoordig prachtig wandelen langs de stadswallen en de vestingswerking. Neem ook een kijkje bij de Oude Waterpoort, de enige bewaard gebleven poort van de vestingsstad, en stadskasteel Zaltbommel. Naast dat het stadskasteel vanbuiten een echte blikvanger is, toont het museum binnen een interessante collectie over Zaltbommel tijdens de Tachtigjarige Oorlog. 

Afstand vanaf B&B: +/- 15 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Woudrichem

Het oude deel van Woudrichem met zijn vestingswerken is als geheel een bezienswaardigheid. Enkele van de belangrijste monumenten zijn de Gotische Martinuskerk, de Gevangenenpoort uit 1580, stellingmolen Nooit Gedagt en het Oude Raadhuis. Verder heb je hier ruime keuze aan sfeervolle restaurants, cafe's en lunchplekjes. Perfect voor een mooie stadswandeling met een heerlijke lunch of diner.  

Afstand vanaf B&B: +/- 15 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Ravenstein

Een klein vestingstadje met veel oude gebouwen. Wandel of fiets door het historische centrum en kijk je ogen uit bij de vele bezienswaardigheden. Kerken, een nagebouwde Latijnse school, vestingmuren, er is genoeg te ontdekken! Even uitrusten kun je op een van de gezellige terrassen.

Afstand vanaf B&B: +/- 39 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Grave

Maar liefst zeven keer is dit stadje belegerd. Er valt dus een hoop geschiedenis te ontdekken. Ook vind je hier de Hampoort. Een poort uit het jaar 1688. De poort staat in de top 100 UNESCO wereldergoed van Nederland. Zeker een bezoekje waard!

Afstand vanaf B&B: +/- 46 minuten met de auto
Plan route op Google maps 

Heusden

Heusden is meerdere keren volledig verwoest. De Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog, een grote brand, een blikseminslag in de kruittoren en bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn enkele oorzaken. Sindsdien is de vestingsstad volledig gerestaureerd en won hiermee de Urbes Nostrae prijs. Dit is de hoogste prijs op Europees niveau op het gebied van restauratie. 

Afstand vanaf B&B: +/- 30 minuten met de auto
Plan route op Google maps 

Gorinchem

Gorinchem, uitgesproken als Gorkum, is de grootste intacte vesting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wist je dat de verdedigingslinie het grootste Rijksmonument van Nederland is en genomineerd is als UNESCO werelderfgoed? Maak hier een mooie stadswandeling of loop rond over de vestingswallen met prachtig uitzicht over de rivieren. Ook vind je hier allerlei bijzondere winkeltjes en galleries. Alles voor een dagje cultuur snuiven. 

Afstand vanaf B&B: +/- 30 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Natuurparken

Nationaal Park De Biesbosch

Dit beschermde natuurgebied is het grootste zoetwatergetijdengebied in Europa. Je vindt hier veel wilgenvloedbossen en kreken. Een heerlijke plek om romantisch te picknicken langs het water, te voet of op de fiets te genieten van de natuur. Ook kun je het gebied ontdekken vanaf het water met een rondvaart. Wil je sportief genieten van dit gebied, dan kun je een kano huren. Er zijn verschillende routes te volgen voor zowel beginnende als ervaren kanovaarders die twee uur tot een hele dag kunnen duren. Dat wordt gegarandeerd een avontuur. 

Afstand vanaf B&B: +/- 30 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Een Nationaal Park wat grotendeels bestaat uit droge zandverstuivingen en naaldbossen. Het wordt ook wel de 'Brabantse Sahara' genoemt. Het is een prachtig gebied voor dagrecreatie. Je kunt hier wandelen en fietsen over paden die door het hele gebied lopen, maar je kunt ook voor een nog avontuurlijkere mountainbikeroute kiezen. Vergeet dus vooral de fietsen niet mee te nemen, of huur ze in de buurt van het gebied. 

Afstand vanaf B&B: +/- 45 minuten met de auto
Plan route op Google Maps

De Neswaarden

Recreatie dichtbij vind je op nog geen vijf minuten lopen vanaf onze Bed & Breakfast in natuurgebied De Neswaarden. Hier kun je in de zomer genieten en zwemmen op het strand, of uitgebreid zonnen en picknicken in de ligweide. Met een ijssalon op loopafstand en een grote, afgezette speeltuin voor de kinderen is dit een perfect uitje voor het hele gezin. 

Afstand vanaf B&B: +/- 5 minuten te voet
Plan route op Google Maps

De Lieskampen 

De Lieskampen is een mooi natuurgebied om door te wandelen of te fietsen. Het gebied bestaat uit komgronden en beschikt over een rijke plantegroei en bijzondere flora met onder meer orchideeën. Het is voor de helft toegankelijk met paden voor fietsers, wandelaars en ruiters. Daarnaast bevat het natuurgebied een visvijver. De Lieskampen is goed aan te fietsen vanaf de vakantiewoning.

Afstand vanaf B&B: +/- 10 minuten met de fiets
Plan route op Google maps 

Heb jij nog niet geboekt?